Cara Aktifkan Simkad ToneExcel

Saya mohon kepada rakan-rakan yang ingin menggunakan perkhidmatan SMS ini supaya mengikuti format atau cara-cara sms dibawah ini, jika anda tukar dengan cara anda sendiri, ia akan menyukarkan pihak ToneExcel  untuk membuat pendaftaran dan akibatnya pendaftaran anda akan jadi lambat disiapkan. Kerjasama semua amat saya hargai.

Perkara pertama yang perlu anda lakukan selepas mendapatkan simkad toneexcel, adalah SMS ke nombor 014-705 7769  Anda boleh menggunakan mana-mana simkad/phone lain yang ada untuk menghantar SMS ini.

Maklumat ID Toneexcel saya sebagai penaja ialah idp485733 (Asmawati Abdul Manap)

Jangan gunakan simkad tone excel yang baru diterima, ia belum aktif dan belum boleh digunakan lagi. Waktu pendaftaran cara SMS ini adalah dari jam 9 pagi hingga jam 12 malam, 8 hari seminggu. (Maksudnya termasuk cuti umum dan hari bekerja). Jika SMS dihantar selepas jam 12 malam, ia akan diaktifkan keesokkan harinya.

daftar-toneexcel1

Berikut adalah format sms yang digunapakai mulai 1 April 2014 bersempena dengan pelancaran sistem baru Toneexcel.

1525124_744591042247750_1121098150529641788_n

Cara SMS 1 : Untuk aktifkan simkad Toneexcel sahaja.

Ini adalah arahan standard untuk mendaftar dan mengaktifkan simkad.

1) Bagi pengguna my kad

ad nama noSN noPUK noIC alamat poskod NoIDP
Pilihan:
Jika aDa maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

2) Bagi pengguna selain daripada mykad (spt kad Tentera, kad Polis)
ad nama noSN noPUK noTentera/Polis tarikhLahir alamat poskod NoIDP
Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

3) Bagi pengguna Passport
ad nama noSN noPUK noPassPort Negara tarikhLahir alamat poskod NoIDP
Pilihan:
Jika anda maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

dan hantarkan ke 014-705 7769 

Contohnya:
(Ingat ini contoh sahaja)
ad Ali bin Abu 80123445 16430215 660519013457 no3 jalan bukit belacan tmn kunyit 80200  idp485733

Pengguna akan menerima nombor telefon baru yang diberikan secara rawak. Anda boleh menukar kepada nombor pilihan anda. Boleh rujuk cara tukar nombor disini.

 Cara SMS 2: Untuk aktifkan simkad toneexcel dan kekalkan no lama sekaligus.

Gunakan cara ini jika ingin mengekalkan nombor lama anda sekaligus. Rujuk disini untuk penerangan lebih detail berkaitan proses pengekalan nombor lama

1) Bagi pengguna my kad

ad nama noSN noPUK noIC alamat poskod  TelcoLama NoHpLama NoIDP
Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

2) Bagi pengguna selain daripada mykad (spt kad Tentera, kad Polis)
ad nama noSN noPUK noTentera/Polis tarikhLahir alamat poskod TelcoLama NoHpLama NoIDP
Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

3) Bagi pengguna Passport
ad nama noSN noPUK noPassPort Negara tarikhLahir alamat poskod TelcoLama NoHpLama NoIDP
Pilihan:
Jika anda maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

dan hantarkan ke 014-705 7769  

Contohnya:

(Ingat ini contoh sahaja)
ad ros binti orkid 80194321 02536987 760732013487 no5 kampung keduak 77200  maxis 01212345678 idp485733

 

Cara SMS 3: Untuk aktif simkad toneexcel /kekal no lama/bank sekaligus.

Maklumat akaun bank ini adalah penting untuk membolehkan anda menerima bayaran komisen dari pihak tone excel. Jika anda risaukan keselamatan akaun bank akan terjejas, Anda boleh masukkan maklumat akaun bank anda  di member area nanti. Namun, arahan ini untuk memudahkan ahli yang sukar mendapat akses internet atau tidak berpengetahuan IT.

1) Bagi pengguna my kad

ad nama noSN noPUK noIC alamat poskod TelcoLama NoHpLama NamaBank No.AkaunBank NoIDP
Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

2) Bagi pengguna selain daripada mykad (spt kad Tentera, kad Polis)
ad nama noSN noPUK noTentera/Polis tarikhLahir alamat poskod TelcoLama NoHpLama NamaBank No.AkaunBank NoIDP
Pilihan:
Jika ada maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

3) Bagi pengguna Passport
ad nama noSN noPUK noPassPort Negara tarikhLahir alamat poskod TelcoLama NoHpLama NamaBank No.AkaunBank NoIDP
Pilihan:
Jika anda maklumat bank atau kekal no lama, sila sertakan selepas poskod.

dan hantarkan ke 014-705 7769  

Contohnya:

(Ingat ini contoh sahaja)
ad ros binti orkid 80194321 02536987 760732013487 no5 kampung keduak 77200  maxis 01212345678 maybank 164032581546 idp485733

 

_________________________________________________________________

**Peringatan: Bila anda sms guna handphone yang lain dahulu, jangan sms menggunakan simkad tunetalk yang baru tu, kerana simkad tersebut belum aktif lagi.

_________________________________________________________________

Penerangannya adalah seperti ini.

1) ad – adalah Kode Arahan aktif/daftar serentak.

2) Nama penuh : Masukkan nama penuh anda atau pengguna baru.

3) NoSN: 8 no S/N terakhir – Dibelakang simkad tersebut ada no S/N, ambil 8 nombor terakhir.

4) NoPUK : 8 digit yang ada dibelakang simkad. Wajib dimasukkan

5) NoIC/no passport/NO Askar/Polis: Masukkan no IC atau no passport atau nombor askar, polis

6) Alamat : Alamat sehingga poskod sahaja, tak perlu masukkan bandar dan negeri.

7) TelcoLama: Jika ingin terus mengekalkan no lama, sila sertakan Line lama anda, contohnya seperti Celcom, Digi, Maxis, UMobile, XOX, RedTone, YTLComms dan MTrade

8) NoLama: Masukkan sekali nombor lama anda yang ingin dikekalkan

9) Bank dan No account. Jika anda ingin kami memasukkan maklumat bank anda kedalam sistem ToneExcel, anda boleh masukkan sekali nama bank dan nombor akaunnya sekali.

10) idp ; adalah ID Penaja anda: Pastikan anda taip idp dahulu dan selepas itu masukkan id penaja anda. Jangan sesekali silap memasukkan id penaja ini, kerana jika tersilap maka ia akan masuk di bawah orang lain, dan kesilapan ini tidak dapat diubah atau dibetulkan lagi.  Jangan silap id penaja, jangan silap id penaja,  jangan silap id penaja.

Ingat Penaja anda: idp485733namanya adalah Asmawati Abdul Manap  jika penaja anda orang lain, sila masukkan ID dia yang betul.
_______________________________________________________________________

Tambahan:
1. Sekiranya SETELAH anda membuat pendaftaran secara ad, tetapi ketika itu anda tidak mahu kekalkan no lama, anda boleh buat kemudian pengekalan nombor lama menggunakan kod dibawah ini.

pt nama noSN noPUK noIC alamat poskod  TelcoLama NoHpLama NoIDP

hantar ke 014-705 7769

_______________________________________________________________________

** Peringatan:

1. Ingat,  TIGA perkara yang langsung anda tidak boleh buat silap iaitu 3 nombor  siri dan PUK simkad  dan ID penaja. Jika tersilap no simkad, anda kena ganti RM90, jika tersilap IDP penaja, ia tidak akan boleh diubah lagi, jawapnya ia jadi downline orang lain.

2. Selepas anda buat SMS tu, tunggu lebih kurang 1-24  jam sehingga anda dapat reply dan apabila mendapat message berjaya sila tanggalkan simkad tersebut, masukkan kedalam handphone dan buat satu SMS ke mana-mana handphone yang lain.Pastikan anda buat satu SMS. Jika tidak, upline anda tidak akan mendapat komisyen RM20 dan simkad anda akan expired selepas 14 hari. Kalau kad expired, maknanya kad tersebut dah tak boleh guna lagi, rugi RM90 je.

3. Selepas pendaftaran anda berjaya, anda sebenarnya sudah mempunyai web office anda sendiri, kalau nak tahu maklumat downline anda, jumlah komisyen anda dan macam2 lagi.

Untuk masuk kedalam web office anda, login ke www.toneexcel.com
Username: Adalah IC anda, tanpa jarak
Password : 1234 (Itu adalah password sementara, anda boleh ubah kemudian)

4. Kepada sesiapa yang mengekalkan no lama, proses ini mengambil masa paling lama adalah 48 jam untuk pertukaran no ke simkad toneexcel, paling cepat saya pernah jumpa adalah 2 jam. Tetapi jika selepas 48 jam, nombor masih belum bertukar, ini bermakna permohonan anda telah ditolak oleh pihak telco lama anda. Biasanya disebabkan no lama itu bukan didaftarkan dengan IC anda.

5. Terlalu ramai orang yang menyertai bisnes ini terlupa nak masukkan maklumat bank kedalam toneexcel, menyebabkan mereka tidak dapat menerima komisyen/bonus. Jika anda ingin update maklumat bank anda sendiri, anda boleh masuk kedalam web office anda sendiri, dan klik di “Bank Info”

--------------------------------------------------------------------

Ingin menyertai lebih 500,000++ pengguna yang telah menukarkan handphone mereka dari beban kepada pendapatan?

Ingin menjana pendapatan 3-5 angka sebulan dengan hanya duduk di rumah?

Hubungi saya untuk:-

PENERANGAN PERCUMA

PEMBELIAN SIMKAD DAN TOOLS TONEEXCEL

PELUANG BUAT DUIT DENGAN SIMKAD TONEEXCEL

simkad-toneexcel

ASMAWATI

012-9273808 (Call, SMS, whatapps)

watizone@gmail.com

Comments are closed.

BERMINAT?
Sila masukkan maklumat diri anda untuk membolehkan saya menghantar maklumat lengkap tentang BISNES PREPAID TONEEXCEL ini.

Name
Email
Phone
Email Marketing by TrafficWave.net
TOOLS
Sponsor