Kisah Seorang Biduan

KiSah SeOrG BidUan..eh-eh..KisAh SeoRg AgEn MyModE  

Sebulan yang lepas,entah macam mana nad terklik pd satu iklan mengenai mymode. Serius cakap,nad sendiri tak perasan nad dah terklik till hubby nad tanya nad klik apa tu. kebetulan plak nad dh disconnected.

So nad xplore la apa yg ada kat situ.Masa tu mmg nad dan hubby tercari2 program penjualan prepaid yg mobile yg ada jual ring2 kad dan tm net,kebetulan plak MyMode ada 2-2 produk tu.. selepas perbincangan ringkas dgn hubby,nad trus register..bukan pra daftar tapi trus decided utk jd agen.

dlm masa xsampai 30min nad explore web tu,nad dh jadi ahli.kompom masa tu bro adi pun xsempat nak check status nad alih2 dh request nk jd agen..

huargh…lepas dpt no pin,nad terpikir sejenak..eh-eh…tul ke apa yg aku buat ni?tp semata2 kerana kesukaran nak dapat ring2 kad punya pasal,trus nad jd agen..but then nad tanya hubby nad,tul ke tindakan nad ni? well,hubby nad ckp ‘wat pe nak menyesal?lgpun benda tu benda yg kita akan guna dan mesti beli,so just go ahead je la..’ so,mlm tu,nad masih termanggu2 dpn laptop..

slps 2-3 minggu nad baru tergerak ati nak jengah forum ni…masa baru daftar,just tgk2 je..sbb masa tu xtau nak tgk apa..then masa nad jengah tu,nad pun tak tau apa yg menarik perhatian utk terus membaca…so nad hanya mentelaah starter kit,and apa saja yg ada dlm web e-dagang kesayangan kita la ni…

nad nak pastikan nad betul2 paham konsep apa itu mymode…selama 2-3minggu nad punya bonus hanya rm1..hubby nad cakap,ok la tu,at least lepas 10minggu nad dh leh dpt kad topup free…hm..tul gak ek…

setelah nad betul2 dh paham,apa lagi..segera la lakukan gerak gempur..nad punya aim,dlm seminggu at least ada seorg akan jd downline..so far,br 2 mggu nad wat gerak gempur…my 1st battle week,2 org jd downline…nad sendiri mendaftarkan mereka krn nad nk lg paham konsep mymode…

lgpun nad ada terbaca pasal bro adi proses terlalu banyak application setiap hari,so nad pikir baik nad belajar supaya dpt mengurangkan sedikit beban kerja bro adi…kesian bini dia kalo kite membebankan bro adi dgn tugas yg kite sendiri sbg upline boleh lakukan…so…mggu pertama gerak gempur nad tu,nad dapat la bonus rm26.61.. ha..at least bonus nad meningkatkan

sekarang nad berada dlm minggu kedua gerak gempur.nad dah daftarkan 3 lg downline.nad daftarkan sendri pkai acc nad,tp bila ada satu downline nad daftar guna bantuan bro adi,nad jd gelabah and kalut.

sbb nad check tetiba agen dlm e-dagang bertambah tp dlm mymode lain plak..xbertambah…ha kau..gelabah nad sbb takut bro adi daftarkan bdk tu bwh org lain….hehehe…bkn tamak tp sedih sket la sbb penat provoke…xpasal2 bro adi dihujani msj dr nad kul 11 mlm..xdpt reply dr bro adi,nad try plak nk call..then hubby nad sound,dh tgh mlm…so,nad pun xleh nak tido disebabkan xpaham apa yg berlaku…

alih2 bro adi reply and cakap mamat tu lum reply yes lg…laaa…itu ke kisahnye…malu gue..sudahnya pagi td kena sound dgn hubby ‘kecoh la lu beb’ hehehe..maaf ye..nad ni kalut sket..huhuhu…maaf sekali lagi ye bro adi…

well,sampai time nad taip ni,mamat tu lum reply YES.Nad xtau apa masalah dia sbb nad try call xdpt,try msg tak reply plak..last2 malas nad nak wat followup sbb dr midnite till skrg ,xrespon pun…

hm..mst korang dok pikir cmne nad leh dpt downline 2-3org seminggu…YG PALING PENTING,make sure korang paham sejelas-jelasnya apa itu mymode,apa itu e-dagang. SANGAT PENTING.kalo korang masih kompius antara mymode and e-dagang,mmg susah sket sbb buatnye prospek tanya macam2 benda pelik2,kite xtau nak jawab,x ke naya ilang prospek?

kedua,pandai exploite facts dlm mymode sprt kerjasama mymode dgn maybank.mcmmana nk guna fact tu?guna berdasarkan kefahaman korang la..

ketiga,nad terpaksa guna reverse psikology sket.kemahiran ni bukan dpt secara semulajadi,tp perlu homework.

keempat,rapatkan diri dgn downline yg wat pra daftar dlm web korang.kalopun dorg maybe tak reply,tp anggap mereka berminat and kite kena yakinkan mereka bahawa pilihan mereka utk menjadi agen mymode itu adalah tepat…

kelima,walaupun wat mymode ni agak mudah kalo dibandingkan dgn biz konvnsional yg lain,tp at least kita kena paham gak basic biz supaya kite xmudah hilang arah

dan terakhir,dapat sokongan yg tersayang.bg nad ini yg paling penting.kalo hubby nad tak menyokong apa yg nad buat,hm..selamat jalan romeo la…jgn mimpila apa yg kita buat ni akn berjaya..

ok..kpd kwn2 yg lain,selamat berjaya..

ini adalah cerita nad..mmg ada kwn2 yg lain yg lg hebat dr nad,dpt downline setiap hari,tp yg penting kite mesti usaha,sbb tanpa usaha,5sen pun lum tentu org nak bg…

nad aim,slps 3thn,apa yg nad akan dpt melalui mymode ni..sbb insyaallah,lagi 3thn,nad and hubby merancang nk futher study lg..hubby nad nk cr tittle yg rendah sket dr Dato K..hehehe..

Sumber: Forum Prepaid4u

*************************************************************************

Nak beli topup harga murah ?

Atau nak mulakan bisnes topup?

Jom whatapps saya dengan klik  http://wassap.my/60129273808/topup

*************************************************************************