Laluan Kejayaan dalam Tone Excel

WAJIB BACA KALAU NAK BERJAYA DALAM TONE EXCEL..

LALUAN KEJAYAAN DIRI..
1) Registerkan Diri & dapatkan Extra simkad untuk simpanan..

kalau x mampu beli banyak, beli la sekadar mampu.. 3 ke 2 ke atleast 1… penting sebagaai target… kalau yang no 1 ni dah buat sila baca no 2.

2) Registerkan Orang dalam kitaran pengaruh kita.

a) Anak ,isteri@ suami, pakwe makwe, tunang

b) family ( mak ayah ,adik beradik)

Kalau yang no 2 👆 masih belum buat jangan cuba yg 3 . Tapi kalau dah kongsi dengan mereka.. dan mereka tolak.. Boleh next ke step 3. 

Kita guna konsep WHEN PEOPLE SAY NO.. WE SAY NEXT šŸ˜€ .Jangan paksa mereka, nanti kita yang stress.
3) Registerkan SahabatĀ², Rakan Rakan terdekat.

Bila anda dah buat langkah 2 , secara automatik anda sudah ada income. income tu anda tunjuk pada rakan rakan anda.. biar sikit x pe.. anda pun masih baru kan..? janji balik modal..

4) Promosi Pasaran Luar..

AWAS: pastikan anda sudah buat semua langkah diatas.. sebelum mula langkah ke 4 ni..

dan pastikan anda dilengkapi dengan Ilmu & ketahan diri serta semangat yg kuat sebelum masuk fasa ke 4 ini..

Cara Promote:

Online

1) Post aktiviti

2) post testimoni

3) Post pencapaian

4) post keseronokan

5) post motivasi

6) post gaya tanda soal.

7) post fakta @ krisis
p/s: pastikan setiap post anda bergambar dan elakkan post dalam bentuk iklan… topup 30 dapat bla bla dapat insyuran bla bla… ( sape suka tengok iklan? )

——————————

Teknik Penerangan Online
1) teknik 2 hala.

p/s : pastikan anda sediakan skrip @ gambar yg sesuai.. untuk di copy paste je
2) Teknik Video

pandu prospek untuk lihat video..
guna ayat.

” Saya rasa lebih baik encik lihat video.. sebab penerangannya lebih baik dari saya” 
3) Teknik Blog @ website

*tarik orang untuk klik website @ blog anda..
” encik boleh baca info lanjut di website saya ”
4) teknik email..

katakan yg kita akan hantar info by email .. hantar email secara berperingkat..
Offline

—————————–

1) Flyer

2) bisnes kad

3) booth

4) direct approach
Teknik penerangan Offline

——————————

1) Guna Tools ( buku table talk,flyer )

2) Pencil selling

“penjimatan keluarga & keuntungan diri ”

3) teknik 4 orang malas

4) Teknik video..

Nota tambahan Offline :

1) pastikan anda Mesra dan sentiasa senyum
2) Penerangan yg jelas ..jangan laju jangan perlahan sgt.
3) penuh keterujaan dan bersemangat.
4) jangan takut jangan malu ..redah sahaja.. lama lama biasa. ( bawa la teman , upline ke kalau masih takut, berdua lebih baik kan? 😁)

 

5) pastikan berpakaian yg sesuai.. kalau ada baju TE lagi bagus..
——————————
Motivasi Diri sendiri
1) impian ( WHY)

tulis tulis tulis tulis tulis tulis

impian anda diatas kertas dan tampal tampal tampal tampal di tempat yg anda senag lihat
2) Target

Target berapa income yg anda nak dan berapa lama anda nk capai.. pastikan ia relevan dengan anda.
3) Fokus 

Fokus pada Target anda .. jika

contoh harian taget nk sharing 5 orang pastikan betul anda cerita kat 5 orang..kalau tak cukup ganti esok.. itu la FOKUS.. kalau anda tak hormat target anda target anda juga tidak hormat impian anda.
4) Lingkungan Positif
pastikan Diri anda kelilingi oleh orang positif dan bersemangat seperti anda.. Follow org yg dah berjaya, rajin bertanya, rajin bercampur, usaha kan hadir ke preview @ seminar semampu yg boleh.. jika tidak mampu pun lihat lah video motivasi sebanyak mungkin
5) Hadiahkan diri anda

setiap kejayaan atau targer yg anda capai .hadiah kan diri anda sesuatu.. x perlu yg mahal mahal.. contoh anda suka main game .. bila dah capai target g la main game, atau makan atau tgk wayang.

6) bagitahu diri anda , anda hebat anda bakal jutawan.

– setiap hari depan cermin bagitahu diri anda Berkali kali..

7) bantu Orang lain

berkongsilah ilmu anda dengan orang lain.. insyallah kebaikan akan datang kepada orang yg baik..

—————————-

Apa yg saya kongsikan ini tidak akan berkesan jika tindakan tidak hadir dari diri anda

 .. Saya boleh kongsikan banyak tips, tapi jika anda sendiri tidak mahu bertindak untuk jadi orang luar biasa ..tips ini hanya tulisan biasa tiada makna apa apa.. jadi mulakan sekarang.. anda sedang berada dilandasan kejayaan ..keep it up guys..

selamat maju jaya.

Sumber : Cikgu Asar Zaim

*************************************************************************

Nak beli topup harga murah ?

Atau nak mulakan bisnes topup?

Jom whatapps saya denganĀ klikĀ Ā http://wassap.my/60129273808/topup

*************************************************************************