Data plan untuk pakej Internet Tune talk Tone Excel

Pada waktu ini, Internet dah menjadi satu keperluan kepada kita. Oleh itu, kita sentiasa tercari-cari pakej internet termurah dan terbaik disegi harga dan coveragenya. Maklumlah, sibuk dengan facebook dan whatapps.

Jadi, kali ni saya nak berkongsi dengan anda pakej data internet tone excel atau data plan yang ditawarkan kepada pengguna simkad Tune talk Tone Excel.

Pihak tone excel ada menyediakan beberapa jenis pakej internet untuk dilanggan iaitu data plan harian, mingguan dan bulanan. Dibawah ni ialah data plan tone excel untuk harian dan mingguan

Saya biasa menggunakan pakej harian dan mingguan pernah ketika bercuti atau ketika tiada akses wifi untuk akses internet. Memang berbaloi sebab laju je surfing. tapi sejak promosi free data tiap kali topup diperkenalkan, memang jarang dah melanggan plan data tone excel ni.

Sebagai penambah- baikan, pihak Tone Excel telah menyediakan pakej internet dan pakej panggilan secara bulana yang lebih menarik  mulai 1 Oktober 2014 yang lalu. Pelan ini dikenali sebagai pelan Mix & Match Tone Excel.

pelan-tone-excel-mm4

 

Melalui pelan internet, anda boleh melanggan pakej data internet tunetalk toneexcel selama 30 hari berdasarkan kepada kadar kegunaan bulanan anda.

pelan-internet-toneexcel2

 

Berikut adalah sedikit kesimpulan berkaitan pakej data internet tunetalk tone excel ini

1) Terdapat 3 pelan. Data Lite (DL), Data Medium (DM), Data Heavy (DH). Anda perlu hantar format langgan dahulu sebelum menggunakannya, jika tidak , anda akan dicaj 10sen/mb (pay per use)

2) PASTIKAN anda guna habis dulu data sebelum ni (data yang hantar format lama seperti kod 1gb,cc64) sebelum langgan data menggunakan format baru ini. Kalau tak, rugi kerana baji data akan terbatal.

3) Untuk melanggan 1GB contohnya, kena buat format DM send ke 2222. BUKAN LAGI 1GB send ke 2222. Saya dimaklumkan, jika anda hantar format untuk langgan data baru ni dengan keadaan data lama masih guna, AUTOMATIK yang lama akan TERBATAL.

4) Untuk STOP, hantar format DM STOP send ke 2222.

Kesimpulan : Pelan data internet masih boleh saya faham kerana sebelum ni guna, macam biasa je. FORMAT langgan je berubah. Jadi, anda kena biasakan diri apabila menggunakannya.

Untuk keterangan lengkap dan terkini tentang pakej internet toneexcel ini, sila rujuk laman web rasmi Toneexcel ini dan ruang FAQ ini.

Semua pakej ini adalah auto renewal. Jadi, anda perlu menghantar arahan STOP jika ingin memberhentikan langganan. Jika kuota langganan anda sudah habis, penggunaan berikutnya akan dicaj secara pay per use iaitu 10 sen/1 mb tanpa menyebabkan kelajuan internet anda menjadi perlahan seperti siput ;-)

Pengguna telefon blackberry juga turut diberikan kadar istimewa oleh pihak Tone Excel. Rujuk disini untuk info yang lebih lanjut tentang pakej blackberry.

 

Jika anda berada di luar negara, pihak Tone excel juga menyediakan pelan data roaming antarabangsa pada kos berpatutan.

pelan-internet-toneexcel3

Untuk kaedah melanggan, boleh rujuk di tone excel data roaming 

daftar-toneexcel2*************************************************************************

Jika ada sebarang persoalan berkaitan bisnes Tone Excel ini, Boleh hubungi saya Asmawati Call/wassap 012-9273808

*************************************************************************