Punca Kegagalan Bisnes Tone Excel Anda dan penyelesaiannya

Ramai dianatara kita bersemangat nak buat bisnes Tone Excel ni. Tapi, bila dah beberapa ketika, kita rasa kita dahputus asa. Antara punca yang menyebabkan mengapa anda terkandas awal dalam perniagaan Tone Excel ini akan dikupaskan sebaiknya. Tujuan ia diceritakan disini bukanlah untuk buat anda moral ‘down’ , tapi lebih kepada apa tindakan yang harus anda ambil.

526898_134438286737871_434595830_n

Anda yang baru mula ni pun bersemangat pada hari pertama join, dah bayangkan income besar yang anda boleh dapat dari bisnes ni. Mula cerita pada kawan-kawan yang anda dah join satu bisnes gempak ni. Kawan-kawan pun beriya-riya la dengar. Tapi tak join. KENAPA???

Ok sebab kegagalannya adalah macam ni, Sebab anda tiada simkad extra dan buku extra selepas anda mendaftar.

Apa yang berlaku? anda dah daftar, anda dah ada no ID anda, anda nak taja ahli baru. OK, anda pun cerita pada kawan, pada mak, bapak, adik, tapi simkad tiada dalam tangan. Buku pun tiada, flyers pun tiada. Pelan pemasaran anda cerita pakai mulut, benefit-benefit simkad semua cerita pakai mulut. Tak ada gambar atau kertas nak sokong dakwaan anda yang simkad ni bagi insurans percuma 100k, Big POINT untk redeem tiket airasia, dan anda harapkan boleh closing prospek anda . Lagi nak income anda dapat 10k dengan cara ini?

Tahukah anda kebarangkalian untuk orang join adalah lagi tinggi jika anda ada bukti fizikal yang menyokong semua cerita anda tadi?

Tahukah anda sebenarnya mereka dah pun tertarik, cuma tinggal anda yang gagal convice mereka. Bayangkan anda tunjuk gambar income RM30,000 macam HAMKA sambil sebut kat member “Takkan ko nak tunggu aku dah dapat camni baru ko nak join guna simkad ni?”

Untuk downline downline saya, semasa mereka register pun saya akan minta mereka beli sekurang-kurangnya satu simkad extra dan satu buku extra. Tapi yang best downline saya ni mula-mula beli satu, lepas tu nak 5. Lepas tu saya esok lusa datang lagi nak beli lagi 5. Ini untungnya bila anda biasakan downline anda untuk pegang simkad extra.

SOLUTION Untuk Masalah Ini

Anda perlukan – Extra simkad dalam tangan.
Anda sedang buat bisnes Tone Excel. Ini la bisnes yang anda nampak boleh dibuat. Jadi, kena la ada stok simkad dalam tangan. Paling kurang biar la ada 3 simkad dalam tangan. Ada 10 lagi bagus. Lagi banyak simkad anda, lagi tinggi desakan dalam diri untuk anda bergerak buat bisnes ni.

Anda perlukan – Stok BUKU Mazelan Abas dalam tangan
Satu buku Mazelan Abas harganya RM10. Paling kurang biar la ada 3 atau 5 buku dalam tangan. Buku ni penting sebab nak bagi downline baca dan paham tentang bisnes ni. Nanti bila downline anda cari anda, takkan la anda nak jawab, anda xde stok. malulah buat bisnes kalau asyik tak ada stok.

Anda perlukan – FLYERS 100 keping
Ada flyers, anda boleh edar, anda boleh bagi orang. Jadi nampak la anda memang buat bisnes ni. Anda nak komisen, takkan tak ada buat aktiviti pula. Jadi inilah aktiviti-aktiviti anda.

simkad-toneexcel2

Kenapa nak kena ada benda2 ni dalam tangan?

Supaya anda bergerak buat bisnes ni. Katakan anda ada 10 simkad dalam tangan anda. Takkan anda nak tengok saja simkad tu duduk diam atas meja. Anda mesti nak jual kan? Bila anda jual, anda dapat ahli baru. Dengan tak pasal-pasal, anda dapat komisen. Kan dah dua kali untung!

Satu lagi, bila benda-benda ni ada, anda akan ada awareness yang anda sedang buat bisnes ni. Bayangkan anda kata anda jual burger, tapi bila tengok mana stallnya, stallnya tak ada. Kan tak logik? Sama juga dengan bisnes ini. Anda kata anda buat bisnes ini. Tapi mana simkad dalam tangan anda? Tak ada. Kan tak logik jugak tu!

Jadi, belilah extra simkad dan buku serta flyers anda. Jika nak beli melalui saya, boleh order disini

 *************************************************************************

Berminat nak sertai Bisnes Tone Excel atau Bisnes Topup ini?

SPECIAL OFFER :  Bisnes Topup PERCUMA Apabila Anda Daftar Tone Excel

Boleh hubungi saya,  Asmawati  di 012-9273808 untuk maklumat lanjut. 

*************************************************************************