SEBAB GAGAL DALAM BISNES TONEEXCEL

Ada banyak sebab kenapa orang yang sudah daftar Tone Excel tak aktif untuk promosikan simkad ini. Bila mereka tak aktif, mereka tak akan dapat komisen. Bila mereka tak dapat komisen, mereka tidak akan buat dan tidak rasa seronok. Lama-lama mereka tinggalkan. Gagal lah tu.

image

===============================
Sebab 1.

TIADA STOK SIMKAD DI TANGAN.

Orang yang sentiasa ada simkad dalam pegangan, SELALUNYA akan sentiasa berkobar-kobar semangatnya, dan sentiasa mencari jalan bagaimana dia dapat menaja orang menggunakan simkad tersebut.

Sebab 2.

TIDAK MENJADIKAN TONE EXCEL SIMKAD UTAMA.

Masih guna dan utamakan simkad mxs, dg, dan clcm. Itu yang mereka top up dlu. Akhirnya Tone Excel tak top up. Burn semuanya jika expired.

Gunalah simkad Tone Excel saja sebaiknya.

Sebab 3.

SENDIRI TIDAK YAKIN DENGAN TONE EXCEL.

Jika anda sendiri pun tak yakin dengan Tone Excel, bagaimana mungkin anda boleh yakinkan orang lain untuk guna Tone Excel?

Sebab 4.

PENTINGKAN DIRI SENDIRI.

Takut upline dia yang kaya bila dia taja orang dan top up. Kalau anda ada fikiran macam ni, agak2 nya downline anda pula macam mana? Akhirnya downline anda pun takut anda kaya. Komfom tak berkembang. Anda nak berjaya dalam business networking ni, anda kena bantu network anda untuk berjaya dulu. Siapa faham untung.

Sebab 5.

SIBUK MENCARI KESALAHAN ORANG LAIN.

Upline tak tolong lah. Upline memaksa lah. Si anu ini lah. Si anu itu lah. Semua orang salah dia saja betul. Kalau dia saja betul kenapa dia tak maju2 juga?

Sebab 6.

TIDAK RETI BERSYUKUR.

Ada saja yang tidak kena bagi orang yang tidak bersyukur ni. Rate mahal lah, internet slow lah, internet terlalu laju lah, lambat update lah, terlalu laju update lah, kenapa insurans boleh percuma pula lah, susah nak call HQ lah, dan banyak lagi lah yang tak kena.

Negatif semua nampak dulu. STOP! Tengok juga yang positif. Bersyukur. Simkad mexes, dugu, dan selkom  pernah bagi kita biarpun satu sen? Tak pernah kan? Jadi.. kena faham apa kelebihan toneexcel. Dan kenapa dulu kita ambil keputusan untuk guna simkad toneexcel ni.

Sebab 7.

TIDAK BERSEDIA.

Bila ada cabaran sikit, terus putus asa.

Sebab 8.

TAKUT GAGAL dan MENGGAGALKAN DIRI SEBELUM MENCUBA.

“Kalau saya promote, tapi nanti mereka tak nak join pula… Tak payah lah saya promote pada mereka…”

Sebab 9.

MALU TIDAK BERTEMPAT.

Malu nak jadi agent simkad. Takut orang ejek.

Sebab 10.

MALAS.

Malas nak buat. Apa pun memang tak boleh kalau malas.

===============================
Dan banyak lagi sebab lain. Buat kali ni, cukuplah setakat ini.

Buangkan sifat2 kegagalan dari diri kami ini ya Tuhan. Amin…

Sekian. Ikhlas membantu dan mengingatkan.

#copypaste
#semoga_penulis_asal_mendapat_pahala_atas_ilmu_ini

*************************************************************************

Nak beli topup harga murah ?

Atau nak mulakan bisnes topup?

Jom whatapps saya dengan klik  http://wassap.my/60129273808/topup

*************************************************************************