Tips Bisnes Online untuk Newbie 

Hari ni saya nak kongsikan tentang tips bisnes untuk newbie dalam bisnes online. Tips ini viral di whatapps group dan facebook. Jadi, tak salah rasanya saya kongsikan di blog ni untuk sebagai rujukan di masa depan.
Maaf saya tak pasti sumber asal tulisan dari mana. Didoakan penulis asalnya akan dapat kebaikan berganda kerana berkongsi ilmu yang bermanfaat untuk ramai orang. 

Sudi-sudikan untuk like dan share jika bermanfaat. Jom baca dan amalkan 🙂

——–

📝Tips & Nasihat Bisnes Online Terutamanya Newbie
Utk yg bru nk bermula…..mungkin ada yg rasa kecewa bila post kita

x dpt response…betul kan?
Nk tau apa sbbnya?
Sblum ni kita x pernah post pasal produk…..tiba2 skrg bru ada.
Org sedang memerhati kita sebenarnya…..
sbb sekali tgk, mrk x akn terus order.
Teruskan post ….. sbb post yg awal2 ini

adalah hanya sekadar ingin

memperkenalkan diri dan produk yg kita

jual……jgn target nk menjual terus, pasti

anda kecewa.
Bila viewers dah selalu tgk post kita, bru

keyakinan akn timbul….sbb dia tau, kita

memang betul2 seller yg boleh

dipercayai….
Jika kita post 2x, 3x shj…..lps tu stop(sbb

frust kononnya)….org lg x percaya kt kita.
So….utk permulaan ni, post sekerap

mungkin, 1/2jam sekali dan setiap

hari…non stop.
Smpai 1 tahap…bila org nmpk nama kita je

org dah tau kita ni pengedar & peniaga.
Tp nk smpai tahap tu…..buat dan terus

buat…….konsisten…istiqamah.
Hasilnya pasti x mengecewakan….
Muhasabah diri……..tanya balik……siapa

kita ni smpai sekali post terus org nk

beli….?
Dlm kursus sabtu lepas…..Jutawan on9 yg

berjaya PN EIDA HASSAN beritau……dlm 1

jam, dia post sbyk 5x…….

12 minit, 1 post….

Cer tgk….kita post brp x dlm sejam….? 😱😱😱😱
Jd…..lps ni, ubah cara berfikir, ubah cara

bekerja…..
Insyaallh….semua pasti boleh CEMERLANG:
💥14 Cara Nak Berjaya yg DiKongsi:
📍1.buat bisnes (knowledge)

📍2.sentiasa fokus pada matlamat

📍3.kuasai suara kecil dlm diri anda

📍4.kuasai kepercayaan/keyakinan (tukar

sistem kpercayaan kita)

📍5.tukar persekitaran/suasana hidup yg

lbih positif

📍6.perhatikan dgn siapa kita bergaul/

berkawan

📍7.konsistens

📍8.follow sistem 100%, strategi

📍9.kuasai ilmu yg khusus

📍10.komitment dgn mentor

📍11.tingkatkan nilai diri anda

📍12.tulis platform/skill tahun ni dn pergi

blajar

📍13.siapkan satu2 impian anda, yg dh capai

take.

📍14.sumbangan (stiap bulan bg sumbangan

pd siapa2 sj wpun sikit2)
💥3 CARA MENGUASAI DIRI:
📍1.persoalan diri (bisikan2 negatif)

📍2.lawan balik suara hati yg negatif

📍3.follow n tambah lagi dgn idea yg lebih

baik
💥PENGHALANG UTK BERJAYA:
📍1.kurang energy

📍2.kurang fokus

📍3.kurang sihat

📍4.kurang minat
💥 PEMBUNUH KEBERANIAN / KEYAKINAN MANUSIA:

 

📍-TAKUT, WAS2, RAGU2

*bisikan org yg negatif amat bahaya.

*apa yg org ckp pasal kita tidak penting

tapi apa yg kita cakap pasal kita lg

penting.

*jgn campur org2 yg bergaduh.

*manusia senang terima sesuatu yg

reality.

*protect kolam(hati/jiwa) anda/ jaga kolam

anda dr perkara2 yg negatif..
💥SEDIKIT TIPS BUAT YANG BERNiaga.
Tlg jadikan rutin harian uols….

Waktu paling berkesan utk update ialah

Jam 9 pagi

Jam 3 ptg

Jam 9 mlm

Hari efisien ialah pd hari bekerja….

Hari minggu jarang org tgk fon

Sehari 6 kali update…..

Manusia akn lebih mengingati jika dia

nmpak dan baca promosi kita 6 kali

sehari…..

1 kali tgk baru dia buat derkk:?

2 kali tgk dia rasa nk baca

3 kali tgk dia rasa berminat

4 kali tgk dia rasa teruja

5 kali tgk dia rasa x tahan

Yg ke 6 kali dia akn buat keputusan utk PM

@ WATSAP kita
💥Tips ni dr Irfan Khairi

Jgn give up dear, InShaaAllah. 

Ada la rezeki.. Bila dah ada yg pertama order,

insyaAllah yg ke 2 Allah permudahkan….
Tawakal dan Usaha… 😘

Moga Allah pandang usaha kita dan doa2 kita..

*************************************************************************

Nak beli topup harga murah ?

Atau nak mulakan bisnes topup?

Jom whatapps saya dengan klik  http://wassap.my/60129273808/topup

*************************************************************************