Azam Tahun Baru 1430 Hijrah dan 2009

Nampaknya pejam celik usia kita dah meningkat lagi setahun. Hari ini adalah 1 Muharram 1430 Hijarah. Dah masuk tahun baru Hijrah, lagi 3 hari kita akan menyambut 1 Januari 2009 pulak. Banyak pahit manis yang ditempuhi pada tahun ini.
Macam biasa tiap tahun kita akan berazam, saya juga begitu. Tapi ada kalanya ia hanya tinggal azam je. Salah satu azam saya 2008 ialah untuk mencapai pangkat 5-star CM di dalam peniagaan prepaid Mymode telah tercapai. Alhamdulillah.
Bagi tahun baru ini, saya berhasrat untuk mencuba untuk mencuba mempromosikan produk di peringkat antarabangsa kerana pasarannya lebih luas. Jika sebelum ini saya lebih banyak tumpukan pada pasaran tempatan, its time to challenge myself. Pasti cabarannya lebih hebat tetapi pulangan yang dijanjikan juga adalah lumayan. Saya target untuk mencapai pendapatan 5 angka sebulan melalui program seperti ini. Boleh ke? Kita try dulu.
Tahun 2009 juga, Adam akan berusia 4 tahun dan kami telah daftarkan dia untuk sekolah Tabika. Jadi, agak sibuk sikit menguruskan anak-anak kerana Adam akan belajar di sesi petang (bermula 11.30 pagi) dan Aisyah pada sesi pagi (bermula 8.30 pagi). Jadi, jadual bekerja saya perlu diubah untuk disesuaikan dengan situasi ini. Saya harap akan dapat membahagikan masa dengan baik untuk mengimbangi antara urusan rumahtangga dan bisnes internet ini.
Dan seperti orang lain juga, saya berharap tahun baru ini akan jadi lebih baik dari tahun 2008. Berazam untuk menjadi seorang hamba Allah yang lebih baik, menjadi seorang isteri yang lebih baik, menjadi seorang ibu yang lebih baik, menjadi seorang anak yang lebih dan tak lupa juga menjadi seorang ahli masyarakat yang lebih baik… Amin.
Masa jalan-jalan di blog, saya terjumpa beberapa posting menarik tentang azam tahun baru ni, anda boleh jenguk posting-posting ini;
Tips Belanjawan 2009/ 1430 Hijrah
Cara Memastikan Azam Tahun Baru Tercapai

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

4 Comments

  1. rizal99
  2. hacim
  3. Pakej Lengkap Kit Blogger

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *