Berwaspada dengan peluang penjanaan wang Internet

Dalam keseluruhan, saya menerima lebih daripada 15 Internet skim peluang dan jualan tawaran istimewa setiap hari di dalam email saya. “Dapatkan bayaran dengan setiap bacaan email”, “Meraut keuntungan dengan melihat setiap pengiklanan”, “Pelaburan internet dengan risiko rendah, faedah lumayan”, dan banyak lagi yang saya tidak ingati.
Bayangkan kesemua pesanan email ini di hantar ke jutaan pengguna internet setiap hari dan jikalau hanya satu peratus membeli barangan tersebut, syarikat tersebut sudah mendapat jualan jutaan duit. Beberapa perkara yang berkaitan :-
Dapatkan bayaran untuk melayari
Anda perlu melayari ke laman web beberapa kali sehari atau memuat turun browser istimewa ke desktop mereka, membaca iklan atau melihat sepanduk yang dipaparkan. Syarikat laman web itu akan memberikan bayaran kepada pengiklan dan memberikan ganjaran bagi sesiapa yang memenuhkan kuota.
Kesilapan
Ia mengambil masa untuk memenuhkan kuota bagi melayakkan diri untuk skim pembayaran, jika anda pernah melaksanakannya. Ketika anda memdapat pembayaran, total amaun akan ditolak cas pentadbiran (di mana kadang-kadang mencecah 20 peratus daripada jumlah bayaran). Senario buruk ini akan menyebabkan laman web ditutup sebelum sebarang ahli mendapatkan bayaran.
Salah satu laman web terkenal yang mengiklankan “Dapat bayaran untuk melayari” ialah AllAdvantage.com. Malangnya, perniagaan itu digulingkan walaupun mempunyai jumlah pertumbuhan ahli yang pesat.
Bagaimanapun, jika anda berhasrat mencuba skim penjana wang ini, anda seharusnya memeriksa butiran seperti di bawah:-

  • Berapa jumlah yang akan dibayar untuk membaca setiap email?
  • Apakah tanggungjawab anda selain membaca email, contoh beberapa skim memerlukan anda menekan rangkai laman web selain email
  • Boleh rakyat Malaysia menyertainya? Kebanyakan skim hanya untuk rakyat Amerika Syarikat sahaja.
  • Apakah amaun minima bagi pembayaran?
  • Berapa lama masa yang diambil untuk memperolehi bayaran? Ingat, anda akan dicaj utk melayari internet dan bil telefon untuk membaca email
  • Bagaimana bayaran dibuat dan adakah ia dikenakan caj? Sekiranya bayaran dibuat melalui cek AS, maka bahagian signifikasi akan dikenakan caj oleh bank.

Jika anda menerima email seperti ini,
Kepada rakan yang budiman,
Anda boleh meraih banyak wang dalam penghantaran email beberapa bulan kemudian,

Jangan terjebak dengannya.
Pengubahan Wang Haram
Skim ini berlaku sejak beberapa tahun yang lalu, bermula dengan penerimaan surat dan faks, dan kini menjadi lebih berteknologi tinggi dengan pesanan email. Skim ini memberitahu anda bahawa pengirim ( kebanyakan dari sebuah negara di Benua Afrika) mempunyai sejumlah wang, mencari bantuan anda untuk membawa jumlah ke dalam akaun anda, dan sekiranya berjaya, anda akan ditawarkan x peratus daripada jumlah ini.
Inilah email yang saya terima baru-baru ini:
Kepada tuan,
Saya adalah KING JAKAS OFUOBI THE 111, saya berusia 87 tahun dari negara makine, REPUBLIK SIERRA-LEONE, kini saya terlantar sakit, mempunyai ‘stroke’
Saya adalah ketua penguasaha emas di negara ‘makine’, saya mempunyai beberapa wang hasil daripada jualan emas dan saya berminat melaburkannya di perniagaan hoetl atau membeli saham bank di negara anda.
Saya tahu bila sahaja surat ini sampai kepada anda, pasti saya tiada lagi.tolong lah, saya gembira sekiranya anda sudi berurusan dengan anak lelaki saya jika saya sudah mati, saya akan jadikan anda pengarah bersama bagi hotel tersebut dan membuat pengakuan kepada anda. Hanya perniagaan yang kami ketahui ialah perniagaan emas. Tolonglah sekiranya anda boleh membantu saya, sila hubungi saya melalui email jakaslaw@yahoo.fr atau princejakas@hotmail.com .TEL:00229-987160 FAKS:00229- 32 34 42. Saya telah mengarahkan syarikat keselamatan di mana saya menyimpan wang sekiranya saya tiada lagi.
Tolong, saya memerlukan pertolongan anda, kerana saya tahu anda saya tidak boleh mengendalikan ini, maka saya memerlukan anda untuk mengawasinya.
BERHARAP MENDENGAR BERITA DARIPADA ANDA KELAK.
SEKIAN
KING JAKAS OFUOBI THE 111
Bunyi nampak bagus. Daripada ribuan manusia yang tinggal di planet ini, saya dikenalpasti untuk peluang menarik ini untuk menjadi kaya.
Kesilapan
Banyak ahli perniagaan, dan golongan remaja yang terjebak dalam skim ini kerana tamak, dan selepas membuat transaksi, beberapa orang telah dibunuh selepas bertemu dengan pengirim, kehilangan sejumlah wang daripada akaun bank, atau pengenalan mereka dicuri untuk jenayah.
Pemasaran ML Online
Syarikat yang menjanjikan anda pulangan yang baik melalui skim piramid, dan skim mutilevel. Walaupun tanpa lesen yang sah daripada kerajaan, alasan yang diberikan kepada anda bagi internet, mereka tidak terikat kepada undang-undang tempatan. Ingat isu perdagangan kerajaan Malaysia iaitu Skim cepat kaya? Banyak yang terjerumus dalam skim ini. Skim ini tidak salah dengan program affiliate (di mana anda boleh menyertai secara percuma, dengan produk dan perkhidmatan sebenar). Periksa melalui latar belakang syarikat, adakah sesiapa telah benar-benar menerima bayaran cek?
Kesilapan
Jika ada sebarang yang silap, kepada siapakah anda akan menghantar aduan?
Disebabkan syarikat ini tidak didaftarkan di Malaysia, anda tidak boleh membuat aduan kepada mana-mana penguatkuasa tempatan atau anda membuat aduan tentang orang yang memperkenalkan skim ini kepada anda, sekiranya dia hanyalah ahli biasa.
Hari ini, skim pemasaran ML online dipromosi secara tradisional, samada melalui perjumpaan peluang perniagaan, jualan fizikal. Secara idealnya, syarikat pemasaran multilevel ini beroperasi dengan produk dan perkhidmatan yang sah di mana ahli-ahlinya atau pengedarnya diberikan komisyen berdasarkan jualan.
Ia tidak sepatutnya berdasarkan ahli perlu membayar sejumlah wang untuk menjadi sebahagian sistem itu dan kemudian merekrut yang lain untuk mendapatkan semula kapital asal mereka. Internet menyediakan peluang membuat banyak wang, jadi jangan biarkan skim ini menghalang anda daripada memulakan perniagaan internet yang akan menghasilkan pelbagai sumber pendapatan kepada anda.
Sumber : MyHome4Work.net Penulis: Fione Tan

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *