Cara aktifkan kad debit Maybank Visa untuk bisnes GDI

Sebelum anda membuat keputusan untuk menyertai GDI dan buat duit dengan program GDI ini, anda perlu tahu bahawa  GDI bukanlah satu program buat duit percuma seperti adsense. Ada kos yang perlu dibayar setiap bulan.
Anda perlu  membayar sebanyak $10USD (kira-kira RM35) pada setiap bulan untuk membolehkan anda menggunakan perkhidmatan nama domain dan hosting yang disediakan GDI serta membuat duit dengan GDI.
Oleh sebab ini merupakan perniagaan global, tiada transaksi wang tunai diperlukan. Semuan pembayaran menggunakan duit plastik seperti Kad debit , Kad kredit atau Paypal. Saya buat bayaran melalui paypal.
Tapi, tak semua orang ada kad kredit  atau paypal. Jadi, satu lagi alternatitif untuk membuat pembayaran yang makin popular ialah kad debit. Selain daripada mudah nak dipohon, ia juga takkan menyebabkan anda berhutang sebab kalau takde duit dalam kad debit, memang anda tak boleh buat apa-apa belian.
Terdapat banyak jenis kad debit yang boleh anda gunakan untuk bayaran seperti kad debit EON Bank, kad debit Public Bank , kad debit Tune Money , kad debit CIMB dan sebagainya.
Hari ini saya akan ceritakan, tentang bagaimana anda boleh mendaftar dan menggunakan kad debit Maybank Visa sebagai kaedah pembayaran. Tiada sebarang caj dikenakan untuk kad debit maybank ini. Anda boleh dapatkan maklumat yang lebih terpeinci dilaman web rasmi kad debit maybank ini.
Inilah rupa bentuk kad debit Maybank itu.
kaddebitmaybank_visa Kalau kad ATM Maybank yang anda ada tu bentuknya macam ini bukan_kaddebitmaybank
anda kena pergi ke mana-mana cawangan Maybank dan mendapatkan kad bentuk buah ceri tu, hanya bayar RM12 je , terus dapat kad debit maybank ni serta-merta.
Untuk mengaktifkan kad debit Maybank ni, nak kena buat sedikit setting melalui akaun Maybank2u. , hanya ikuti langkah – langkah ini untuk pengakifan,
Langkah 1 – Login ke laman web Maybank2u.com anda.
gdi-kaddebitmaybankvisa1
Langkah 2 – Klik pada bahagian “Maybankard Secure Online Shopping Registration”.
gdi-kaddebitmaybankvisa2
Langlah 3 -Isikan segala maklumat yang diperlukan
gdi-kaddebitmaybankvisa3
Jika ada sebarang pertanyaan tentang kad debit Maybank VISA ni, bolehla hubungi pusat perhubungan pelanggan Maybank di 1-300-88-6688
Bila kad debit Maybank anda dah diaktifkan, bolehla anda membuat urusniaga di internet seperti mendaftar akaun GDI . Untuk menyertai kumpulan saya, bolehla daftar melalui link http://freedom.ws/wzone . Anda juga akan menerima laman web autoviral seperti ini http://duitbijak.com untuk memudahkan anda membuat promosi.

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

5 Comments

  1. Nazri Omar
  2. koiman
  3. Yassir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *