Cara top up prepaid tune talk tone excel

Sebenarnya ada banyak cara top up prepaid tunetalk anda. Tidak kira sama ada anda merupakan pengguna simkad tune talk  – tone excel ataupun simkad tunetalk biasa. dari masa ke semasa, sentiasa ada promosi yang dilakukan oleh pihak tune talk dan tone excel. Ini antara promosi yang pernah dilakukan oleh pihak tunetalk.

topup-toneexcel

Berikut saya berikan beberapa jenis kaedah yang boleh anda gunakan untuk top up prepaid Tune talk anda.

cara topup prepaid tunetalk

1. Boleh beli top up tunetalk di mana-mana kedai runcit, 7 eleven. Hanya katakan bahawa anda ingin beli topup tunetalk bernilai RM5, RM10, RM20, RM30, atau RM50. Jangan minta topup tone excel ye. Sebab ia memang tiada dijual. Anda akan menerima resit yang mengandungi nombor pin utuk dimasukkan. Hanya ikuti arahan yang disediakan bersama-sama resit tersebut.

Boleh guna cara dail *122*<16 digits PIN>#

2. Anda juga boleh topup prepaid tunetalk secara terus ke handphone anda. Ini boleh dilakukan melalui pembelian secara autoreload . Dimana anda perlu memberikan nombor telefon anda kepada pihak penjual. Tidak perlu lagi memasukkan nombor pin untuk topup.

3. Belian melalui sms, web dan apps smartphone. Biasanya boleh dibuat secara terus jika anda menjadi dealer topup melalui server reload seperti disini . Hanya ikuti arahan yang disediakan dan handphone anda akan terus di topup. Lebih pantas dan boleh dilakukan dimana-mana sahaja. Anda juga mendapat diskaun atas setiap pembelian topup  , jadi ini bermakna anda mendapat lebih penjimatan.


4. Belian topup tunetalk melalui online banking seperti maybank2u dan cimbclicks – anda boleh membuat belian topup terus melalui akaun bank anda.

Untuk lebih banyak info tentang cara topup prepaid tunetalk, boleh rujuk web rasmi tunetalk ye.

Jika minat nak buat duit dengan simkad tone excel  dimana tiap kali anda dan rakan anda topup prepaid tunetalk, anda akan dibayar komisen, boleh klik dibawah.

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************