Cara Buat Duit Dengan ChurpChurp

Saya pasti ramai yang dah tahu atau pernah denganr tentang ChurpChurp, tapi masih tertanya-tanya bagaimana cara buat duit dengan churpchurp ni. Saya sendiri masih baru je join churpchurp ni. Jadi, tak salah kan saya share serba sikit info pasal churpchurp ni disini walaupun agak terlewat.

buat duti dengan churpchurp

buat duit dengan churpchurp


Apa itu churpchurp?
Churpchurp adalah salah satu program cara mudah untuk buat duit di internet untuk rakyat Malaysia . Churpchurp ialah adik kepada Syarikat Nuffnang (bukannya pesaing) . Dengan hanya mempromosi  offer dari pihak churpchurp di  Twitter, Facebook, YM, blog. Mungkin sebab ia lebih banyak mengunakan medium twitter, logo churpchurp juga berbentuk burung seperti logo twitter. Ok, disini saya tunjukkan cara buat duit melalui Churpchurp!

1. Mula-mula anda perlulah daftar akaun Churpchurp terlebih dahulu. PERCUMA je.
2. Pergi ke  bahagian Settings dan isi semua maklumat berkaitan seperti Personal Info, Twitter, Facebook, dll
Dah siap!
Ok, sekarang ni anda pergi ke menu Dashboard dan lihat General Guide pada sidebar sebelah kiri. Disitu ada diimaklumkan bahawa ada 3 cara anda boleh buat duit dengan ChurpChurp ni.

3 Cara buat Duit dengan ChurpChurp

1) Social Sharing Churpchurp
Ia merupakan cara paling senang untuk buat duit dengan churpchurp sekali sebab anda tak perlukan sebarang kelulusan dari pihak admin.
churp2info1
Hanya share link yang diberikan untuk campaign yang sesuai. Anda akan mendapat ganjaran bila ada yang klik link yang anda berikan itu. Antara cara promosi link paling mudah ialah menggunakan platform sosial, misalnya blog, Twitter, Facebook, IM, atau e-mel.
2) Social Seeding ChurpChurp
Melalui cara ini, anda akan ditugaskan untuk menyampaikan mesej pengiklan pada platform media sosial seperti Twitter, Facebook. Hanya ikuti arahan yang pihak mereka berikan.
3) Scheduled Tweets ChurpChurp
Untuk cara ini, anda perlu mempunyai sekurang-kurangnya 25 follower di akaun Twitter anda. Pihak churpchurp akan hantar review twit yang akan anda submit sebelum diapprove. Anda perlu tulis dengan kreatif tweet tersebut dengan memasukkan kata kunci yang disediakan.
Berapa Bnyak ChurpChurp akan bayar?
Bayaran yang diberikan pada saya agak berbaloi iaitu sekitar  RM0.20 hingga RM0.40 untuk setiap unique click. Ya, itu 1 klik. Kalau dalam sehari anda mampu mendapatkan hanya 20 klik, jadi dalam masa sebulan anda boleh jana lebih dari RM100. Mudah bukan?
Kalau ada yang tanya cara mudah tingkatkan klik pada churpchurp ini jawapannya ialah FACEBOOK dan Twitter! Melalui facebook bukan sahaja anda boleh bersosial, tetapi juga boleh buat duit melalui churpchurp menggunakan platform facebook. Jadi tugas anda hanyalah post di facebook dan tunggu sahaja duit anda masuk.
Mudah bukan buat duit dengan churpchurp ni!!

daftar churpchurp

Jom Daftar !

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

30 Comments

 1. rusliesophian
 2. ehsan
 3. fairuz
 4. ikin
 5. rozaimie
 6. rinazan
 7. kerja kosong
 8. Blogger
 9. Simon Reyes
 10. Simon Reyes
 11. sietie_JB
 12. aisyah
 13. laila
 14. lutfi
 15. jefri b. ahmaf
 16. labu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *