Cara Nak Buat Duit Dengan Adsense

Program buat duit dengan adsense  merupakan salah satu cara buat duit di internet yang agak popular. Kenapa ia popular?  Ia kerana ia adalah percuma untuk disertai, dan tidak memerlukan anda menjual sebarang produk. Hanya letakkan iklan adsense di blog/laman web anda, bila ada pelawat yang klik iklan anda, anda akan mendapat bayaran.
Apa itu Google Adsense ?
Sebelum anda mula buat duit dengan adsense, perlulah tahu apa itu google adsense. Ia adalah satu program pay per click (PPC) dimana anda akan dapat bayaran bagi setiap klik yang diperolehi di laman web anda. Anda boleh mendapat bayaran melalu western union ataupun cek sebaik sahaja komisen anda mencapai $100. Berikut adalah contoh beberapa bentuk iklan adsense. Blog saya juga ada meletakkan iklan adsense seperti ini.

Langkah-langkah untuk mula buat duit dengan adsense

#1. Langkah pertama sebelum buat duit dengan adsense ialah dengan membina satu blog bahasa Inggeris. Anda boleh mulakan dengan buat blog .blogspot. Kalau anda inginkan klik yang mahal, boleh bina blog berdasarkan keyword ini.
#2. Buat sekitar 2-5 post berkaitan dengan topik yang anda pilih, sebaiknya artikel tersebut adalah unik. Ini akan memudahkan akaun anda diluluskan kerana unik.
#3. Kemudian bolehla mendaftar akaun google adsense. Anda akan mendapat email dari google setelah mereka review blog anda.
#4. Selepas akaun anda diluluskan, bolehla tuliskan lebih banyak post di blog tersebut disamping mempromosikan blog tersebut untuk mendapatkan lebih ramai pelawat. Lebih ramai pelawat, lebih tinggi peluang anda untuk mendapat lebih banyak klik dari mereka dan seterusnya dapat buat duit dengan adsense .
Mudahkan? Tapi, tak semua yang berjaya nak buat duit dengan adsense. Kali pertama saya mendapat cek adsense ialah setelah 14 bulan berusaha! Itupun selepas saya mengikuti tips dan trik dari ebook Jana Wang Adsense tulisan sifu Munawar.
Hanya dengan 1 blog yang saya update sekali sekala, akhirnya saya berjaya dapat duit dengan adsense seperti yang diidamkan selama ini. Memang ebook ini sangat lengkap, bahkan ebook percuma yang diberikan pun dah banyak membantu.
Jika ada yang teringin nak buat duit dengan adsense dan mencari-cari panduan adsense yang lengkap dalam Bahasa Melayu, saya kira produk tulisan sifu Munawar ni memang berbaloi untuk dimiliki, sebab ia memang lengkap dan mudah difahami. Anda boleh dapatkannya disini dan mula buat duit dengan adsense!

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

3 Comments

  1. Rahman
  2. Susy Abdurahman

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *