Cara Top up Celcom Prepaid

Hari ini saya akan kongsikan cara top up celcom prepaid anda. Walaupun saya tak guna prepaid celcom, tapi saya pasti ramai yang menggunakan  prepaid ni dan tercari-cari cara nak topup simkad celcom prepaid kan? Okla, untuk makluman, nilai top up celcom yang ada di pasaran adalah dari RM3 – RM100 dan boleh dibeli dimana-mana kedai topup, kiosk, mesin ATM, sms atau secara online.
Terdapat 2 jenis top up celcom prepaid yang biasanya di jual iaitu softpin dan autoreload.

 Cara Top up celcom berbentuk softpin

Anda hanya perlu beli topup celcom. Kemudian, anda perlu key-in nombor pin 16 digit yang diberikan. Boleh rujuk cara dibawah untuk reload celcom prepaid anda.
Ringkasnya hanya dail *122*<no.pin>#

cara top up celcom prepaid

Cara Top up celcom berbentuk ereload

Anda hanya perlu berikan nombor telefon anda kepada penjual prepaid, dia akan  memasukkan nombor telefon anda  sebelum membuat pesanan top up celcom anda. Ia lebih mudah dan pantas sebab top up celcom anda akan di tambah nilai secara automatik.
Dengan menjadi dealer topup, anda boleh membeli top up celcom pada harga murah dengan hanya menghantar sms sahaja. Ia sungguh mudah dan menjimatkan wang dan masa. Program ini juga membolehkan anda menjana pendapatan tambahan dengan menjual prepaid kepada orang lain kerana anda juga boleh menjual pelbagai jenis prepaid lain seperti maxis, digi , tunetak, umobile dan sebagainya.(tidak terhad kepada top up celcom sahaja).

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

3 Comments

  1. Gp
  2. Nur elya nabila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *