Kelebihan simkad Tone Excel vs Telco X

Saya pasti anda berminat dengan simkad Tone Excel ini. Tetapi masih mempertimbangkan lagi keputusan untuk bertukar dengan mengambilkira pelbagai kelebihan tone excel ini. Disini saya kongsikan jadual ringkas untuk anda fikir dan nilaikan mengenai kelebihan tone excel ini.

 

Dan dibawah ini adalah sedikit analisis ini untuk sama-sama difikirkan. Jom tanyakan kepada diri kita soalan-soalan ini dan jawablah dengan sejujurnya.

1) Adakah anda pengguna telefon bimbit?

Mungkin anda jawab YA.

2) Apakah line yang anda gunakan?
Mungkin anda menjawab Jenama X, salah satu daripada mana-mana syarikat telekomunikasi di negara kita.

3) Apakah yang anda perolehi dengan menggunakan simkad Jenama X tersebut?
Mungkin anda menjawab, seperti biasa, saya boleh call in, call out, buat sms, suft internet, boleh whatsapp,viber dan macam2 lagi lah.

4) Berapa anggaran kos yang anda bayar setiap bulan untuk menggunakan handphone tersebut?
Mungkin anda jawab, lebih kurang RM50-RM150 setiap bulan.
Mungkin juga anda jawab lebih kurang RM100-RM300 setiap bulan.

5) Berapa lama anda sudah menggunakan handphone ini?
Mungkin anda jawab 5 tahun, 10 tahun, mungkin 15 tahun.

6) Berapakah cas panggilan seminit dengan line Jenama X ini?
Mungkin anda jawab, kadang2 15 sen, kadang2 20 sen. Kalau kepada 10 kenalan rapat dalam 12 sen kut.

7) Berapakah purata cas seminit bagi penggunaan telefon anda dalam sebulan?
Mungkin anda jawab, tak berapa pasti.

8) Percayakah anda jika saya katakan purata cas seminit telefon anda adalah 36 sen seminit?
Mungkin anda jawab, Iya ke, tak pasti pula.

Disini saya kongsikan sebahagian daripada pemerhatian saya sebagai pengguna telefon bimbit, saya usahakan mengumpul sedikit data, jadi, ia adalah pendapat peribadi dan ianya mungkin tepat dan mungkin tidak tepat.**

*Anda fikir anda tahu segalanya tentang Telco anda? hmm..
MUNGKIN TIDAK.

* Tahukah anda, jika anda bersembang dengan rakan2 selama 31 saat, dan tiba2 line anda terputus, anda akan di cas penuh, mungkin sebanyak 36 sen.

* Tahukah anda cas panggilan diwaktu puncak (8pagi-2pagi) jauh lebih mahal dari waktu tidak puncak (2pagi-8pagi)?

* Tahukah anda cas setiap minit jika anda topup RM10 jauh lebih mahal berbanding jika anda topup RM50?

* Tahukah anda panggilan kepada talian yang berlainan jauh lebih mahal berbanding panggilan ke talian yang sama?

* Tahukah anda jika anda topup RM10, biasanya dapat masa tamat tempoh dalam lingkungan 7 hari, katalah anda hanya menggunakan kredit sebanyak RM6, maka baki RM4 tidak boleh digunakan pada hari ke lapan, jika nak guna baki tersebut, anda perlu topup lagi, katalah anda topup RM10, maka baki anda adalah RM14, dapat 7 hari lagi. Tahukah anda yang cas panggilan seminit untuk menggunakan baki RM4 tadi adalah lebih 40 sen malahan boleh mencecah 60 sen seminit?

* Tahukah anda untuk sesetengah promosi panggilan murah, jika tidak digunakan pada tempoh tertentu, maka kredit tersebut akan hilang begitu sahaja?

* Tahukah anda cas panggilan untuk minit pertama tidak sama dengan minit ke lima?

* Tahukah anda bahawa terdapat banyak kos tersembunyi di dalam cas penggunaan telefon bimbit yang anda gunakan hari ini, itulah telefon bimbit yang ditangan anda itu.

9) Adakah anda sedar, jika kos penggunaan telefon bimbit anda boleh dijimatkan sebanyak RM50 sahaja dalam sebulan, sekiranya anda telah menggunakan telefon selama 15 tahun, maknanya anda telah membazirkan sebanyak RM9,000.00 duit simpanan anda. Jika anda boleh berjimat sehingga RM100, maknanya anda telah membazirkan duit sebanyak RM18,000 duit simpanan anda selama anda menggunakan handphone. Itu adalah duit yang terbazir.

10) Tahukah anda, bahawa di negara kita ini, ada satu simkad yang amat jimat, tiada langsung kos tersembunyi dan amat transparent?
Mungkin anda jawab, ada ke?

Disini saya ingin berkongsi dengan anda satu simkad yg dipanggil Simkad Tone Excel, yg menggunakan perkhidmatan talian dari TuneTalk. Talian tunetalk ini pula mempunyai coverage yang sama dengan Celcom kerana ia menggukan prasarana Celcom. Jadi, dimana ada celcom, Insha Allah simkad Tone Excel ini dapat digunakan.

Caj Panggilan seminit adalah 28 sen kesemua rangkaian, tidak akan BERTAMBAH walau apa keadaan sekali pun, cuma ia boleh berkurang sahaja.

Dengan cas 28 sen seminit, ia menjimatkan sehingga 22% kos bulanan telefon bimbit anda berbanding daripada purata 36 sen seminit.

Jika anda topup RM30 anda akan dapat kredit percuma RM10, menjadi RM40
maknanya anda telah jimat 7 sen, kerana cas panggilan anda adalah 21 sen seminit. Jimat 42%.

Jika anda topup RM50 anda akan dapatkredit percuma RM20, menjadi RM70
maknanya anda telah jimat 8 sen, kerana cas panggilan anda adalah 20 sen seminit. Jimat 44%

Tahukah anda, bahawa setiap kali anda tambah kredit/ topup. Setiap kali anda topup telefon bimbit anda, 3% hingga  7% akan dipulangkan semula kepada anda dalam bentuk cash. Ia dipanggil CashBack.

Termaktub dalam sejarah, ToneExcel satu-satunya syarikat di dunia yang memulangkan semula dalam bentuk cash ke dalam akaun bank anda.

======================
Apa reaksi anda setakat ini?
======================
Jika ada dalam hati anda berkata-kata ” Adus, kenapa aku tak perasan benda ni, kenapa aku nak bazirkan duit yang memang payah nak dapat, untuk dua perkhidmatan yang sama, satu mahal dan satu lagi murah”
Maknanya penerangan saya ini membawa manfaat untuk kita anda.

Jika sehingga ini pun ada tidak rasa apa-apa,
Maknanya anda memang banyak duit, anda tidak perlu berjimat lagi.

========================

TONE EXCEL MEMANG JIMAT
========================
11) Memang jimat rupanya ToneExcel ini, sebelum saya jadi pengguna ToneExcel, ada lagi ke kelebihan sebagai pengguna ToneExcel ini yang masih belum saya ketahui?
Ada tuan, diantaranya:

a. Jika kita topup minima RM50 setiap bulan, kita akan mendapat perlindungan insuran kemalangan sebanyak RM100,000.00

b. Setiap kali kita topup, kita akan diberikan point (bergantung kepada nilai topup tersebut) dan point2 tersebut boleh dikumpulkan dan ditukar dengan tiket kapal terbang Air Asia dan juga boleh ditukarkan dengan handphone.

c. Jika anda mempromosikan dan mendapatkan orang lain seperti ahli keluarga sendiri atau rakan2 menjadi pengguna ToneExcel ini, anda akan diberi komisyen dalam bentuk duit/cash, setiap kali mereka topup atau menambahkan kredit.

Jadi, jangan bertangguh lagi. Jom jadi pengguna bijak dengan menukarakan simkad yang menjadi beban, kepada simkad yang memberikan sumber pendapatan.

Terbaik lah TONE EXCEL !!!

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************