Rahsia menyelesaikan masalah kewangan

Pencarian kemewahan akan sentiasa memberi kita masalah. Walau sekuat mana atau sehebat mana kita, masalah akan sentiasa menghantui kita. Tiada masalah, tiada kehidupan. Bagaimana hendak menyelesaikan masalah yang menghantui kita dan pada masa yang sama kita boleh mengumpul kemewahan?
Hanya ada satu sahaja cara untuk menyelesaikan masalah iaitu berhadapan dengan masalah itu sendiri. Anda jangan berfikir untuk melarikan diri dari masalah, anda perlu berfikir bagaimana hendak berhadapan dengan masalah tersebut. Masalah tidak akan hilang jika anda melarikan diri, ia hanya akan hilang jika anda menyelesaikannya.
Langkah pertama: Imaginasi menghasilkan realiti.
Tidak dapat di sangkal lagi bahawa imaginasi sangat penting dalam penyelesaian masalah. Apa masalah anda? tuliskan ia di atas kertas. Kemudian hasilkan seberapa banyak idea yang paling unik, kelakar dan mustahil untuk menyelesaikan masalah anda. Anda perlu ikut cara ini kerana 5 dari 10 jutawan di seluruh dunia menggunakan mirip teknik ini untuk menyelesaikan masalah mereka.
Langkah kedua: Gunakan pemikiran waras anda untuk menghasilkan jalan.
Jalan yang anda bina menerusi pemikiran kreatif tadi anda tapis. Ambil penyelesaian yang anda nampak mudah dan kesanggupan anda untuk melakukannya. Sediakan perancangan untuk anda lakukannya.
Langkah ketiga: Selesaikan masalah anda langkah demi langkah.
Jarang ada perkara yang kita boleh lakukan serentak. Yang paling jelas perkara yang kita boleh lakukan serentak adalah buang air kecil dan buang air besar. Selain itu, jarang ada perkara boleh di lakukan serentak. Ikut perancangan yang anda telah tetapkan satu persatu. Jangan fikir untuk mengalah dan cuba untuk melompat.
Semua masalah ada penyelesainnya, jangan malu untuk berdoa pada-Nya agar di permudahkan segala permasalahan anda.

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *