Panduan Dealer 69 Topup

Terima kasih kerana mendaftar sebagai dealer topup bersama BisnesTopup2u.com . Disini ada beberapa maklumat asas dan penting yang perlu anda ketahui sebagai seorang dealer topup dibawah Syarikat 69Topup.

INFO #1

Sebaik sahaja anda didaftarkan sebagai dealer, anda akan menerima sms daripada pihak syarikat yang mana sms tersebut mengandung password sementara  untuk membolehkan anda login di web dealer. Jika anda tidak menerima sebarang sms selepas admin maklumkan bahawa pendaftaran telah dibuat, sila hubungi admin dengan kadar segera untuk semakan.

INFO #2

Sebagai dealer yang berdaftar dengan Syarikat 69Topup, anda mempunyai akses kepada laman web dan apps berikut

 1. Web 69topup.com – Web ini untuk membuat belian topup dan semakan transaksi
 2. Web 69topup.com/dealer – Web ini digunakan untuk mendaftar agen, semak transaksi jualan agen, komisen dan lain-lain
 3. Apps SRS Mobile – apps ini untuk membuat belian topup

Anda boleh login menggunakan password sementara yang diberikan. Pastikan anda tukar kepada password yang mudah diingati. Jika anda terlupa password, boleh hubungi pihak customer servis 69topup seperti disebelah kanan web ini.

INFO #3

Pastikan anda save semua nombor penting berkaitan bisnes topup ini di handphone anda iaitu

1. Nombor gateway untuk arahan sms. Sangat digalakkan untuk masukkan nombor ini sebagai favourite untuk layak sms percuma atau murah mengikut telco yang anda gunakan.

 • 0164646969 (digi)
 • 0135896969 (maxis)
 • 0134996969 (celcom, umobile, other)

2. Nombor Careline 69topup

 • 01140686888 – boleh whatapps atau call 10 pagi – 10 malam

3. Nombor akaun syarikat untuk tambah modal – jika anda menggunakan online banking, sila save sebagai favourite untuk memudahkan transaksi di masa hadapan.

INFO #4

Sebagai seorang dealer, anda layak untuk mendaftarkan agen dibawah anda. Ini bermakna anda boleh membuka “cawangan” kedai topup anda sendiri. Dengan ini, secara tak langsung, anda akan mendapat keuntungan diatas setiap belian topup yang dilakukan oleh agen anda. Terdapat 3 kelebihan yang anda perolehi apabila anda menjadi seorang dealer topup.

 1. Keuntungan atas jualan topup yang anda lakukan
 2. Keuntungan melalui yuran pendaftaran agen topup
 3. Keuntungan diatas belian topup oleh agen anda.

Huraian mengenai semua ini ada dikongsikan di sini

INFO #5

Anda DIBENARKAN untuk menetapkan sendiri yuran pendaftaran agen topup. Contohnya, anda boleh ‘caj’ yuran pendaftaran kepada bakal prospek anda sebanyak RM50. Pihak syarikat akan hanya menolak RM10 sebagai yuran daftar agen. Jadi, secara tak langsung, anda mendapat keuntungan segera RM40 diatas setiap pendaftaran agen baru dibawah anda.

INFO #6

Anda boleh menentukan keuntungan (profit) jualan topup oleh agen anda. Anda TIDAK SEMESTINYA mengikut profit yang dicadangkan, sebaliknya anda BOLEH tentukan sendiri berapa % keuntungan yang anda mahukan

INFO #7
Anda HANYA BOLEH melantik agen sahaja dan tidak boleh sama sekali melantik dealer. Jika ada agen yang ingin upgrade kepada dealer, anda boleh maklumkan kepada admin untuk penerangan.

INFO #8
Anda MESTI bersedia untuk membantu agen anda sekiranya berdepan masalah. Anda perlu sekurang-kurangnya mahir dalam selok belok sistem Web Portal dan apps. Tujuannya supaya memudahkan anda untuk membantu agen anda sendiri di masa hadapan .

INFO #9
Terdapat dua (2) perkara yang PERLU anda ajar atau beri panduan kepada agen anda iaitu

 1. Cara tambah modal dan
 2. Cara membeli topup.

*************************************************************************

Nak mulakan bisnes topup?  Klik untuk info  

*************************************************************************